Kodrasta breza

Kodrasta breza oz. latinsko Betula pendula var Carelica je poznana kot lesen nordijski marmor in je simbol vrednosti nordijske narave.

27,60 €
Z davkom
Količina
Na zalogi.

Njena dolga in izvrstna zgodovina med drugim vključuje, da so jo visoko cenili Ruski car in srednjeevropsko plemstvo. Znano je naprimer, da je Aleksander I. Napoleonu podaril komplet pohištva, v celoti izdelanega iz skodrane breze. Ta leseni marmor, kot ga tudi imenujemo, je edina nordijska vrsta lesa, ki trguje v kilogramih in ne v kubičnih metrih. Njena vrednost je lahko do 100-krat večja od drugih evropskih vrst lesa.

Curling je naravno prisotna mutacija srebrne breze. Iz tega razloga je skodran brezov les edinstven. Mutacija povzroči, da se drevo pretirano veje in zvija. Lubje drevesa raste navznoter, kar daje lesu okrasni videz, zrno pa se zvije v nežnem vzorcu. Zaradi tega je les zelo trpežen v majhnih lesenih predmetih, kot so lesene ure, ročaji nožev, nakit ali sončna očala, in daje vašim izdelkom izjemen marmoriran izgled.

OPOZORILO:

Pri obdelavi je obvezna uporaba zaščitne opreme, še posebno dihalne maske za zaščito dihal pred mikrodelci. Lesni prah je lahko zelo toksičen in povzroči poškodbe sluznice, vnetja kože in vodi lahko do resnih bolezni dihal!

Podatki

Dimenzije (Š / V / G)
40 x 30 x 120 mm
Količina
1 kos

Morda vam bo všeč tudi