Splošni pogoji poslovanja

S spletno trgovino vira.si upravlja podjetje VIRA, storitve d.o.o., sedež podjetja Mala Ligojna 2, 1360 Vrhnika. Splošni pogoji trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice kupca ter poslovni odnos med kupcem in prodajalcem oz. upravljalcem spletne trgovine in pričnejo veljati takoj, ko vstopite vanjo.

Pridržujemo si pravico do kakršnihkoli sprememb, delnih ali v celoti, kateregakoli dela splošnih pogojev brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave. Ne zavezujemo se za pravilnost in popolnost podatkov na straneh elektronske trgovine, niti se ne zavezujemo za pravilnost in popolnost tekstovnega, slikovnega gradiva. S potrditvijo naročila se vsak kupec strinja s pogoji poslovanja in uporabe.

Podatki o podjetju

VIRA, storitve d.o.o.,

Mala Ligojna 2,

1360 Vrhnika

ID za DDV: 82014116

Matična št.: 8053774000

IBAN: SI56 6100 0001 7889 669 DELAVSKA HRANILNICA

Dostopnost informacij

Prodajalec se zavezuje, da kupcu kadarkoli zagotovi naslednje informacije:

 • identiteta podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
 • kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo komunikacijo s ponudnikom
 • bistvene značilnosti blaga
 • pogoji, stroški in možni načini dostave blaga
 • jasno in nedvoumno določene cene
 • možni načini plačila
 • časovna veljavnost ponudbe ter pogoji in roki za odstop od pogodbe
 • postopek pritožbe
Registracija

Za uspešen nakup je registracija kupca zaželena, ni pa obvezna. Registracija je obvezna le za pridobitev članstva. Vnešeni podatki bodo varovani skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in se ne bodo uporabljali za noben drug namen, razen za obdelavo kupčevih naročil. Geslo je tajno in znano le uporabniku. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo svoje geslo uporabljal le on oziroma oseba, pooblaščena za zastopanje v njegovem imenu.

Cene

Redna cena velja za vse uporabnike spletne trgovine. Registracija je možna tudi med postopkom nakupa. Vse cene so v EUR in vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Vse cene veljajo za en (1) kos v kolikor ni drugače navedeno. Akcijske cene za artikle v akciji veljajo do končanja akcije oz. do odprodaje zalog. V izjemnih primerih se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo prodajalec kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. V primeru nepredvidene spremembe cen določenega izdelka ali nezmožnosti dobave, si prodajalec pridržuje pravico odstopa od pogodbe.

Popusti

Popusti v trgovini izhajajo iz osnovne cene artikla. Popusti se med seboj ne seštevajo.

Načini plačila

Možna so le plačila v enkratnem znesku (plačilo na obroke ni možno). V primeru plačila po predračunu kupec po elektronski pošti prejme predračun. Na predračunu so razvidni vsi podatki za nakazilo (znesek, sklic, rok plačila ...). Za hitrejšo obdelavo naročila lahko kupec pošlje povratno sporočilo na naš email naslov info@vira.si z dokazilom o plačilu.

Do plačila celotne kupnine ostanejo izbrani izdelki v lasti podjetja.

Možni načini plačila so:

 • z nakazilom na transkacijski račun podjetja, navedenem v predračunu
 • plačilo po povzetju (ob dostavi je možno plačilo s plačilno kartico)
 • plačilo s PayPal-om (skupnemu znesku nakupa se prišteje provizija 3,5% + 0,35EUR)
 • plačilo s plačilno ali kreditno kartico oz. gotovino, ob osebnem prevzemu na lokaciji skladišča
Izdaja računa

Ob dostavi naročenih izdelkov kupec prejme tudi račun. V primeru osebnega prevzema prejme kupec natisnjen račun za nakupljene artikle ob njihovem prevzemu. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred naročilom. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Postopek nakupa

Kupec artikle, ki si jih želi naročiti, nabere v košarico. V naslednjem koraku se premakne v košarico, kjer je še vedno možno spreminjanje vsebine košarice. Nato kupec na blagajni izpolni vse potrebne podatke in odda naročilo. Ob nakupu se mora kupec strinjati s splošnimi pogoji poslovanja. Naročilo se postavi v čakalno vrsto, kupec pa dobi elektronsko sporočilo s povzetkom naročila na svoj elektronski naslov. Oddano naročilo kupec lahko prekliče v roku treh ur po oddaji naročila. Po preteku predpisanega časa preklic naročila ni možen. Ob naročilu kupec prejme predračun na e-mail, katerega veljavnost je 3 dni. To pomeni, da je izdelek dejansko na zalogi na prevzemnem mestu ali pri dobavitelju. Dokler prodajalec ne potrdi naročila, se smatra, da je predračun samo neobvezujoča ponudba. Naročilo - predračun, se hrani v naši podatkovni bazi. Če je kupec pomotoma izgubil/izbrisal predračun, mu ga lahko pošljemo še enkrat. Ko bo naročilo odposlano kupca obvestimo preko eletronske pošte.

Odstop od pogodbe in vračilo blaga

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od dneva, ko je prevzel blago, podjetju preko elektronske pošte info@vira.si sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti). Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek pošiljanja blaga, ki ga je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Blago mora biti odposlano na naslov ponudnika kot PRIPOROČENA pošiljka, v nasprotnem primeru pošiljke prodajalec pošiljke ni dolžan sprejeti. Če potrošnik artikel že začne uporabljati ali če pri tehničnih izdelkih posamezne komponente odpre ali sestavlja, odstop od pogodbe ni možen. Prav tako je pomembno, da je izdelek v originalni embalaži, popolnoma nepoškodovan in brez znakov uporabe. V kolikor prodajalec ugotovi, da izdelek ne ustreza kriterijem, si pridržuje pravico do delne povrnitve kupnine. Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano, v nespremenjeni količini in v originalni embalaži, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Prodajalec ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki niso dovolj zaščitene, saj tako ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.

 

Naslov za vračilo blaga:

Vira d.o.o

Dunajska cesta 254

1000 Ljubljana

s pripisom "vračilo"

 

Vračilo vplačil bo izvedeno takoj ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od spejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračilo kupnine se izvede izključno z nakazilom na kupčev transakcijski račun. Vračilo kupnine v gotovini ni mogoče.

Dostava in prevzem

Dobavni rok prične teči naslednji delovni dan ob 9 uri. Trgovina vira.si bo po tej uri pričela z izvajanjem aktivnosti, potrebnimi za realizacijo. Blago pošiljamo preko dostavne mreže GLS do teže 40kg, nad to težo pa preko Pošte Slovenije. Stroški so odvisni od teže izdelka in so določeni že ob nakupu izdelkov preko spletne trgovine. Možen je tudi brezplačni osebni prevzem na lokaciji Dunajska cesta 254, 1000 Ljubljana, vendar pa se je potrebno pred tem dogovoriti za uro prevzema preko eletronskega naslova info@vira.si ali telefonske številke 040/774-772. Prodajalec ni odgovoren za zamude s strani ponudnika poštnih storitev ali za poškodovanje embalaže. Kupec naj prejeto blago pregleda takoj in ob morebitnih poškodbah takoj kontaktira ponudnika poštnih storitev, kjer skupaj z naročnikom sestavijo zapisnik o poškodbi pošiljke. V primeru dostave preko dostavne službe GLS pokličite na: 01/500-11-90.

 

Osebni prevzem je možen na lokaciji našega skladišča na naslovu Dunajska 254, Ljubljana:

Garancija

Prejeto blago naj kupec pregleda takoj in ob prisotnosti osebe dostavne službe. Vse kasnejše reklamacije poškodbe blaga, dostavna služba upošteva le izjemoma in jih v njihovem imenu tudi trgovina vira.si ne more rešiti. Morebitne poškodbe vnesite v zapisnik, ki ga je dostavljalec dolžan podpisati. V primeru poškodbe kupca prosimo, naj v vednost pošljite sporočilo na naš elektronski naslov. Garancijska doba traja 1 leto in začne teči z izročitvijo blaga oz. datumom na računu. Ob uveljavljanju garancije je potrebno predložiti račun, zato kupcu svetujemo, da račun shrani do izteka garancijske dobe. Izdelek, ki je v garanciji lahko kupec pošlje na njegove stroške ali pa se dogovori s prodajalcem za osebni prevzem na sedež podjetja. Prodajalec jamči za brezplačno odpravo pomankljivosti, ki so posledica napak materjala ali proizvodnje, s pomočjo popravila ali menjave. V primeru, da popravilo ali zamenjava izdelka nista možna, prodajalec kupcu vrne kupnino. Garancija ne velja za škodo, nastalo zaradi višje sile, nesreč, nepredvidljivih dogodkov (na primer udara strele, požara ali poprave), nepravilne uporabe ali nepravilnega transporta, neupoštevanja varnostnih predpisov ali zaradi nestrokovnega posega v izdelek. Sledi normalne uporabe izdelka (praske, odrgnine itd..)niso predmet garancije. Garancija ne izključuje pravic potrošnika, ki izhajajo iz odgovornosti prodajalca za napake na izdelku. Popravila, ki se opravijo po izteku garancije, so ob predhodnem obvestilu plačljiva. Če izdelka ni možno popraviti v 45 dnevnem roku, bo izdelek zamenjan ali pa bo ob soglasju kupca povrnjena kupnina. Za vse dodatne informacije in pojasnila je prodajalec na voljo preko elektronske pošte oz. telefonskih številk, ki so zapisane v kontaktnih podatkih podjetja.

Pritožbe in spori

Za spore, ki izhajajo iz uporabe storitev spletnega mesta, se uporablja izključno pravo Republike Slovenije. Vse stranke pogodbe, ne glede na njihovo dejansko geografsko lokacijo, nacionalno pripadnost ali povezanost, se strinjajo, da so v okviru te storitve vezane izključno na pravo Republike Slovenije. Za spore v zvezi s tem sporazumom ne veljajo določbe Konvencije ZN o pogodbah za mednarodno prodajo blaga. Za vse spore in pravne postopke v zvezi s tem sporazumom, uporabo storitve ter delovanjem storitve, je izključno pristojno sodišče v Ljubljani.

Politika zasebnosti in varnosti osebnih podatkov

Več o politiki zasebnosti, varnosti osebnih podatkov in piškotkih si lahko preberete na strani Zasebnost in piškotki.

 

Osebni podatki kupca, bodo služili samo izvedbi in dostavi naročila, ter na željo kupca tudi za občasna obveščanja o novostih. Brez kupčevega privoljenja ne bomo prodali ali dali v najem nobenega podatka, ki nam ga boste zaupali. Vendar pa moramo sodelovati z državnimi organi, če zakon to zahteva. V tem primeru moramo razkriti vaše podatke. Pridržujemo si pravico do objave, prodaje in posojanja statističnih obdelav. Vaši osebni podatki v tem primeru ne bodo objavljeni. Statistične obdelavo bodo obsegale podatke, kateri izdelki gredo v prodajo, ne bomo pa razkrili, kdo jih je kupil. Pridržujemo si pravico do sprememb politike zasebnosti brez predhodne napovedi. O morebitni spremembi politike zasebnosti vas bomo o tem obvestili po e-pošti. Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi s politiko zasebnosti, nas prosim kontaktirajte preko elektronskega naslova info@vira.si.

Kopiranje

Vsebina spletnega mesta vira.si je avtorsko pravno zaščitena, zato je kopiranje, uporaba kateregakoli dela spletnega mesta, vključno z vsemi podatki, ter vključevanje v drugo spletno stran, brez vnaprejšnjega pisnega dovoljenja podjetja Vira, storitve d.o.o., prepovedano.

Piškotki

Piškotki so besedilne datoteke, ki jih na vaš računalnik naloži spletni strežnik. Piškotki ne vsebujejo nobenih podatkov s katerimi bi lahko ugotovili vašo identiteto. S pomočjo piškotkov strežnik ve, da ste se vrnili na spletno stran, kar lahko izkoristimo za prilagoditev spletnega mesta uporabniku. Večina brskalnikov piškotke samodejno sprejema. Če jih ne želite sprejemati ali pa želite, da ste obveščeni preden se piškotek naloži na vaš računalnik lahko to določite v nastavitvah brskalnika.

Na spletni strani uporabljamo piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo in pravilno delovanje spletne trgovine. Politika zasebnosti

Vpis

Megamenu

Primerjaj0Moj seznam želja0

Vaša košarica

V vaši košarici ni več izdelkov