A Modern Guide to Knifemaking

Znana strokovnjakinja preživetja v naravi Laura Zerra, v sodobnem vodniku za izdelavo nožev deli svoje ključne nasvete in trike, vključno s postopnimi navodili za kovanje in oblikovanje rezil.

28,90 €
Z davkom
Količina
Rok dobave 10-15 delovnih dni.

Ljudje vsakodnevno uporabljamo nože, toda za Zerro je njeno vsakdanje življenje pogosto odvisno od rezila, ki ga vzame s seboj v naravo. Spoznala je, kaj deluje in kaj ne, kakšno jeklo bo obdržalo rob in katere nianse pri oblikovanju rezil bodo naredile ali zlomile nož.

Sodobni vodnik o izdelavi noža zajema vse korake v postopku, od oblikovanja do ostrenja. Za začetek boste razmislili kakšen nož želite, razvijete dizajn in izdelate prototip. Zerra vas popelje skozi izbiro in nakup jekla za vaš nož, nato pa vas nauči zgraditi svojo kovaško peč. Naučili se boste osnov kovanja in nato nadaljevali, da boste oblikovali obliko svojega noža in naredili konico rezila. Nato boste izrezali profil rezila, zbrusili poševnine, da dobite rob noža, toplotno obdelali in temperirali rezilo, brusili in polirali ter za njega naredili ročaj in tok. Naučili se boste tudi tehnik ostrenja za vzdrževanje roba novega noža.


Zerra je vseskozi vključevala napotke nekaterih vodilnih izdelovalcev noževo, vključno s Ken Onionom, Kailo Cumings in Mikeom Jonesom.

Podatki

Avtor
Laura Zerra
Jezik
Angleščina
Število strani
160
Dimenzije
21,6 x 25,4 cm

Morda vam bo všeč tudi