Les kamelji trn

Kamelji trn oz. lat. Vachellia erioloba. Majhno drevo, ki raste v savani Južne Afrike in Mozambika, na težko dostopnem nahajališču. Je vrsta akacije, ki je vedno lepa, ta vrsta pa ima neverjeten večbarvni videz. Z gotovostjo lahko trdimo, da je to eden najlepših kosov lesa, ki ga lahko kupite pri nas!

16,00 €
Z davkom
Količina
Na zalogi.

Ne raste v gozdovih - ponavadi gre za eno drevo, ki samostojno stoji v savani. V bližini bodo druga drevesa, oddaljena približno 150 m. Za rezanje morate dobiti dovoljenja, za pridobitev dovoljenj za rezanje se morate prijaviti pri lokalni deželni vladi. To je precej zapleten postopek. Ko pridete do dreves, ki niso tako razširjena, je še več ovir, ki jih morate odpraviti, da dobite prava dovoljenja za njegovo sečnjo. Zato je les kameljega trna izjemno redek.  Zaradi počasne rasti drevesa so zelo goste.  

Odličen les za struženje in za izdelavo ročajev nožev ali ohišja pisal. Gostota lesa je presenetljivih 1185 kg / m³.

OPOZORILO:

Pri obdelavi je obvezna uporaba zaščitne opreme, še posebno dihalne maske za zaščito dihal pred mikrodelci. Lesni prah je lahko zelo toksičen in povzroči poškodbe sluznice, vnetja kože in vodi lahko do resnih bolezni dihal!

Podatki

Dimenzije (Š / V / G)
38 x 38 x 150 mm
Količina
1 kos

Morda vam bo všeč tudi

Stranke, ki so kupile ta izdelek, so kupile tudi: