Rdečesrčni les

Rdečesrčni les Redhart wood, lat. Erythroxylon spp, kot že samo ime pove, je edinstven les z lepo temno rdečo barvo, zaradi česar je zelo priljubljen pri strugarjih, izdelovalcih električnih kitar, nakita, dragocenih nalivnih peres in drugih umetnikih, ki jih privlači njegova globoka in živahna obarvanost.

7,70 €
Z davkom
Količina
Na zalogi.

Ta eksotičen les je fine do srednje teksture in se obdeluje zelo enostavno. Drevo je široko razširjeno po tropskih Ameriki od južne Mehike pa vse do Paragvaja.

Rdečesrčni les se imenuje zato, ker je barva sveže obdelanega leasa lahko zelo živo rdeča. Vendar se barva različnih kosov lesa lahko razlikuje po intenzivnosti in globini. Možne so barve od svetlo oranžne / roza, podobne Pink ivory, do temnejše rjavo rdeče. V nekaterih primerih je lahko videti precej podobno kot Bloodwood, čeprav običajno z bolj vidnim in figuriranim vzorcem zrn. Živahna barva Rdečesrčnega lesa na neposredni sončni svetlobi hitro zbledi v rdečkasto rjavo, a na srečo obstaja nekaj znanih in razmeroma preprostih načinov, s katerimi je mogoče preprečiti ali upočasniti spremembo barve eksotičnega lesa. Priporočamo uporabo DANSKEGA OLJA ali TUNGOVEGA OLJA.

OPOZORILO:

Pri obdelavi je obvezna uporaba zaščitne opreme, še posebno dihalne maske za zaščito dihal pred mikrodelci. Lesni prah je lahko zelo toksičen in povzroči poškodbe sluznice, vnetja kože in vodi lahko do resnih bolezni dihal!

Podatki

Dimenzije (Š / V / G)
38 x 38 x 150 mm
Količina
1 kos

Morda vam bo všeč tudi

Stranke, ki so kupile ta izdelek, so kupile tudi: