• Znižana cena

Satinwood

Les je težek, trd, trpežen in se uporablja kot dekorativni les, za izdelavo prestižnih kosov pohištva in v težki gradnji, kmetijski opremi, gradnji čolnov in železniških pragovih. Po brušenju in lakiranju je prelepe zlatorumene barve in ima visok naraven lesk.

12,90 € Prihranek 3,00 €
9,90 €
Z davkom
Količina
Na zalogi.

Chloroxylon swietenia ali splošno znana kot East Indian Stainwood je tropsko, srednje veliki listavec, ki izvira iz južne Indije, Madagaskarja in Šri Lanke. Zraste do 20 m v višino. Listi so peščeni, lubje je rahlo korenčasto in gosto, cvetovi so majhni, kremno beli, plodovi pa so podolgovate trisegmentirane kapsule. Večina rastlinskih delov se uporablja v tradicionalni medicini v Indiji. Eterično olje, pridobljeno iz listov in stebel, ima protibakterijske in proti glivične lastnosti. Posušene liste lahko uporabimo za bolečine, zdrobljene liste pa za zdravljenje ran, kačjih ugrizov in revmatizma.

OPOZORILO:

Pri obdelavi je obvezna uporaba zaščitne opreme, še posebno dihalne maske za zaščito dihal pred mikrodelci. Lesni prah je lahko zelo toksičen in povzroči poškodbe sluznice, vnetja kože in vodi lahko do resnih bolezni dihal!

Podatki

Dimenzije (Š / V / G)
34 x 48 x 120 mm
Količina
1 kos

Morda vam bo všeč tudi